xromata.com


Μεταξυ Ευχων

 

 


Μεταξύ ευχών

 

 

 

Το σημερινό post είναι μια ανάρτηση μεταξύ των ευχητηρίων posts για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Θεώρησα καλό, αντί ενός νέου άρθρου περί χρωμάτων, να κάνω μια γενική ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, όσον αφορά το site φυσικά!

Εάν δηλ. δεν είχαμε γραπτά κείμενα, αλλά videos,  θα μπορούσε να ήταν ένα trailer με όλα τα σημαντικά γεγονότα και τις καλύτερες στιγμές της χρονιάς που πέρασε.

Η χρονιά αυτή, το 2011, ήταν ο τρίτος χρόνος ζωής και συνεχούς παρουσίασης του site το οποίο, λίγο μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, δέχθηκε την εκατοστή χιλιοστή είσοδο επισκέπτου, ενώ άλλες περίπου 20 000 έχουν προστεθεί έως τώρα.

Στον χρόνο που λήγει σε λίγες μέρες απλωθήκαμε και σε άλλα, νέα θέματα τα οποία άρχισαν να αναπτύσσονται (και θα συνεχίσουν βεβαίως να μας απασχολούν), όπως η ψυχολογία των χρωμάτων https://xromata.com/?p=2298  

τα χρώματα και οι τέχνες http://xromata.com/?p=2518  το βάψιμο και ο καλλωπισμός του ανθρώπινου σώματος http://xromata.com/?p=2814  

ο χρωματισμός της φύσης   και των βασιλείων της http://xromata.com/?p=2307  

η ιστορία των βαφών http://xromata.com/?p=3025  

τα χρώματα στον Όμηρο http://xromata.com/?p=3216  και όχι μόνο.

 

 

Φυσικά συνεχίζονται και προηγούμενα θέματα, καθώς και οι αναρτήσεις άρθρων δημοσιευμένων κάποτε σε τοπικό περιοδικό, κάτω από τον γενικό τίτλο «Χρωματικές Συνομιλίες».

Παρουσιάστηκαν επίσης και τα υπόλοιπα βασικά και παράγωγα χρώματα της Ίριδας (του φάσματος), ενώ «μπήκαμε» και στα ψυχολογικά πορίσματα του Δρ. Μαξ Λούσερ https://xromata.com/?p=2538 και των καρτών του.

Ασχοληθήκαμε επίσης με ειδικά θέματα, όπως το χρώμα των ματιών http://xromata.com/?p=2573  

το χρώμα του νυφικού http://xromata.com/?p=2887

 ή την έκθεση ζωγράφου φίλης του site http://xromata.com/?p=2687   

 

 

Όμως υπήρξαν και κάποια σημεία όχι τόσο ευχάριστα, όπως η διακοπή των μεταφράσεων στα αγγλικά, λόγω φόρτου εργασιών, επειδή, συν τοις άλλοις, το site επεκτάθηκε και στο face book σαν group www.xromata.com ώστε να αποκτήσει και άλλους φίλους επιτρέποντας ευκολότερη πρόσβαση και συζήτηση.

Εκεί αναρτώνται και παλαιότερα posts, αλλά και ένα παραμύθι που ανεβαίνει εικόνα – εικόνα, σχεδόν κάθε βράδυ (το οποίο μάλλον θα εξελιχθεί σε ένα οδοιπορικό αναζήτησης των χρωματικών εννοιών μέσα στον Παραμυθόκοσμο της Φαντασίας).

 

 

Άλλο σημείο από τα μη ευχάριστα που συνέβησαν τον χρόνο που πέρασε είναι η «εξαφάνιση» από την στήλη διαλόγου κάποιων παλαιότερων φίλων ή το αραίωμα της παρουσίασης κάποιων άλλων. Η καθημερινότητα βλέπεις, υποχρεώσεις, η κρίση που μειώνει την διάθεση…

Πάντως, για να μην χαθούν στον λαβύρινθο συσσώρευσης εργασιών και comments κάποια σχόλια που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, τα xromata πολύ πρόσφατα ξεκίνησαν την αναδημοσίευσή τους σε μορφή post κάτω από τον γενικό τίτλο ΣΚΕΨΕΙΣ κι ΑΠΟΨΕΙΣ https://xromata.com/?p=3060 όπου εμφανίζονται με την χρονολογική σειρά αρχικής εμφάνισής τους κατά εξάδες, όσα δηλαδή και τα χρώματα της Ίριδας.

 

 


is | Topic: Uncategorized | Tags: None

2 Comments, Comment or Ping

  1. JOHNART

    1

    …χαιρετώ εσένα, Πάνο και τους φίλους αυτού του site
    …όταν ξεκινάγαμε τα xromata, θυμάσαι, δειλά-δειλά …δεν περίμενες -ναμε, να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα …δηλαδή στις 120000+ επισκέψεις με μέσο όρο επισκεπτών 220-250 την ημέρα …και αυτό οφείλεται στην πολύ καλή και μοναδική δουλειά που κάνεις …βεβαίως και μας λείπουν κάποιοι παλιοί και καλοί φίλοι (ΜΙΧΑΗΛ ΑLDEBARAN – IOANNA ) και άλλοι …πέρασαν αρκετοί ως περιοδικοί κομήτες και …κάποιοι, μεταξύ αυτών και εγώ, έχουν αραιώσει τις επισκέψεις τους … οι τελευταίοι τις έχουν αραιώσει από εδώ, αλλά τους βλέπω να δίνουν σχεδόν καθημερινό παρόν στα xromata στο f/b …και αυτό που έκανες να φτιάξεις αυτήν τη σελίδα ήταν ότι το καλύτερο για την επικοινωνία σου …εκτός του ότι την εμπλούτησες και με τόσα άλλα θέματα …όπως βλέπεις και με “βλέπεις” και εγώ από τότε που έκανα σελίδα στο f/b σε καθημερινή βάση σε παρακολουθώ και ενίοτε σχολιάζω …συμπέρασμα, προχώρα αυτό το σπουδαίο δημιουργικό σου έργο …το έχουμε ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς …μας χρωματίζεις, μας παραμυθιάζεις, μας μαθαίνεις “γλώσσα” …άντε λοιπόν.
    …και για τον Νέο Χρόνο εύχομαι ότι επιθυμεί η καρδιά του καθενός
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ …και νάμαστε καλά να τα ξαναπούμε και του χρόνου τέτοιες μέρες.
    JOHNART 29-12-2011

    27 Dec
  2. admin

    2

    Ευχαριστώ JOHNART για τις ευχές σου …και νάμαστε καλά να τα ξαναπούμε και του χρόνου τέτοιες μέρες, όπως λες! Ναι, δεν περίμενα -ναμε να φθάσουμε εδώ που είμαστε, τουλάχιστον τόσο -σχετικά- σύντομα, κι αυτό μου δίνει ελπίδες για το αύριο, μια και τα xromata κλείνουν οσονούπω τον τρίτο χρόνο ζωής τους και όπως καλά γνωρίζεις η συγκομιδή των καρπών μιας προσπάθειας (μιας επιχείρησης, μιας εργασίας) αποδίδει μετά την τριετία. Τότε φαίνεται αν η σπορά ήταν καλή ή κακή.
    Εύχομαι οι φίλοι που απομακρύνθηκαν από τον “διάλογο” να ξεπεράσουν τα προβλήματα που τους απομάκρυναν και να ξαναέλθουν στην διαλεκτική “παρέα” μας, όσοι αραιώσατε να πυκνώσετε και πάλι τις επισκέψεις σας και να αποκτήσουμε και νέους φίλους εδώ στα comments που είναι το blog του site, το πιο ζωντανό και δραστήριο κομμάτι του, όπου ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τις ιδέες του! Καλή Χρονιά λοιπόν!
    Πάνος
    2-1-12

    27 Dec

Reply to “Μεταξυ Ευχων”