xromata.com


Παρατηρησεις επι εννεαδικου πινακα (Β)

 

Παρατηρήσεις επί του στερεομετρικού

εννεαδικού πίνακα

(Β)

 

Σε προηγούμενο άρθρο της σειράς «Μαγικά τετράγωνα» αναπτύξαμε στερεομετρικά τον, χρωματισμένο πλέον, εννεαδικό πίνακα, τον πίνακα που είναι η αρχική βάση των μαγικών τετραγώνων

http://xromata.com/?p=9014

http://xromata.com/?p=9220

Στη συνέχεια, αφού ολοκληρώσαμε την στερεομετρική ανάπτυξη του έγχρωμου εννεαδικού πίνακα, κάναμε κάποιες παρατηρήσεις επί αυτού.

 

Μια σημαντική παρατήρηση είναι ότι 6 από τα 27 κυβάκια που αποτελούν τον κύβο στον οποίο αναπτύχθηκε στερεομετρικά ο εννεαδικός πίνακας, δεν έχουν καθαρό χρώμα –χρώμα του φάσματος- αλλά είναι αμαυρωμένα, καφετιά! Καλύπτονται δηλαδή από μη-χρώμα.

 

 

Οι 6 αυτοί μικροί κύβοι βρίσκονται ανά δυο σε κάθε επίπεδο, σε τακτές θέσεις, εκεί όπου το γενικό χρώμα κάθε επιπέδου αναμειγνύεται με το συμπληρωματικό του, όπου δηλαδή το μπλε αναμειγνύεται με το πορτοκαλί, στο άνω επίπεδο, το κίτρινο με το μωβ στο μεσαίο επίπεδο και το κόκκινο με το πράσινο, στο κάτω επίπεδο.

Κάτι σημαίνει αυτό! Κάτι πρέπει να συμβαίνει στα σημεία αυτά.

Ας θεωρήσουμε το συμβάν αυτό σαν «πρόβλημα» και ας ονομάσουμε γενικότερα τα σημεία αυτά όπου εμφανίζεται το καφετί χρώμα «προβληματικά».

Παράδειγμα:

Έχοντας αντιστοιχήσει το μπλε χρώμα με το Πνεύμα, παρατηρούμε προσέχοντας το μπλε επίπεδο του πνεύματος, πως τα προβληματικά σημεία του είναι οι μικροί κύβοι που είχαν πρότερα πορτοκαλί χρώμα, δηλαδή τα σημεία όπου εμφανίζονται οι αριθμοί 6 και 8.

 

 

Στο μεσαίο επίπεδο, το κίτρινο που αντιστοιχεί στην Ψυχή, τα προβληματικά σημεία είναι αυτά με τους αριθμούς 3 και 7, δηλαδή αυτά που είχαν πρότερα μωβ χρώμα.

 

 

Τέλος, στο τελευταίο, κόκκινο επίπεδο της Ύλης, το πρόβλημα εμφανίζεται στα σημεία με τους αριθμούς 2 και 4, όπου πρότερα ήταν τα πράσινα κυβάκια.

 

 

Ονομαθετώντας τον εννεαδικό πίνακα, ίσως μπορέσουμε να δούμε αναλυτικότερα τα παρουσιαζόμενα προβλήματα.

http://xromata.com/?p=6522

 

 

 

Ας πάρουμε για παράδειγμα την ονοματοθεσία των «αρετών του πνεύματος», όπου:

1 φαντασία

2 θέληση

3 ισχύς

4 σκέψη

5 λόγος/βεβαίωση

6 δράση

7 σύλληψη

8 προσδιορισμός

9 εκτέλεση

Παρατηρούμε τώρα ότι η κόκκινη Ύλη παρουσιάζει πρόβλημα στα σημεία 2 και 4, στην θέληση και στην σκέψη δηλαδή, κάτι εύκολα αποδεκτό χωρίς να εμβαθύνουμε ιδιαίτερα, αφού η Ύλη φαινομενικά δεν σκέφτεται, επομένως δεν μπορεί να έχει θέληση.

Στον αντίποδα του κόκκινου επιπέδου, στο μπλε επίπεδο του πνεύματος στα προβληματικά σημεία έχουμε την δράση και τον προσδιορισμό,

 

 

 

ενώ στο ενδιάμεσο κίτρινο επίπεδο που αντιστοιχεί στην ψυχή, το πρόβλημα εντοπίζεται στην ισχύ και την σύλληψη.

Φυσικά, δεν θα ασχοληθούμε εδώ και τώρα με τα προαναφερθέντα προβληματικά σημεία, γιατί δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Το θέμα μας είναι η βοήθεια που μας προσφέρουν τα χρώματα σαν κλειδιά, όπου μας λένε σε ποια σημεία του στερεομετρικού μας κύβου υφίσταται κάποιο προβληματάκι, μια ιδιαιτερότητα και από εμάς εξαρτάται αν θέλουμε να εμβαθύνουμε στο θέμα, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά μας και την σχετική εννεάδα που θα τοποθετήσουμε στα εννέα σημεία του βασικού πίνακα των μαγικών τετραγώνων.

 

 


is | Topic: μαγικά τετράγωνα | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Παρατηρησεις επι εννεαδικου πινακα (Β)”