xromata.com


Ενατα γενεθλια – εν νεαδα

 

Ένατα γενέθλια

Η πρώτη Έν νεάδα

 

 

 

Φίλοι του ιστότοπου “xromata.com”, εφέτος, αρχές Φεβρουαρίου του 2018, και συγκεκριμένα στις 8/2 συμπληρώνονται εννέα χρόνια από την ανάρτηση του πρώτου άρθρου αυτής της ιστοσελίδας που είναι αφιερωμένη στα χρώματα, τον σαγηνευτικά μυστηριώδη κόσμο τους και όπου αυτά απλώνονται, από την καθημερινότητά μας, έως τα όρια της Φαντασίας μας, ίσως και λίγο πέρα από αυτά, εάν δηλαδή υποθέσουμε ότι οριοθετείται η απεριόριστη Φαντασία.

 Με άλλα λόγια, εορτάζουμε τα ένατα γενέθλιά μας, το κλείσιμο της πρώτης εννεάδας μας, πολύ σημαντικού αριθμού, αφού με τον αριθμό αυτόν, το εννέα, συμπληρώνεται ο κύκλος των 9 αριθμών της μονάδας. Μετά από αυτόν οδηγούμαστε σε μια νέα μονάδα, σε ένα ‘νέο ένα’, (εν νέον), όπως σημαίνει η ονομασία αυτού του αριθμού.

 

 

Όπως πιθανόν έχετε επισημάνει μέσα από τα άρθρα που έχουν αναρτηθεί έως τώρα, μέσα στην πρώτη εν-νεάδα λειτουργίας του ιστότοπου αυτού, όλοι, και οι εννέα κύριοι αριθμοί της μονάδας, σχετίζονται με τα χρώματα, καθένας με τον τρόπο του, με εμφανέστατους τους τους αριθμούς 3,6,9 (που είναι οι αντιπρόσωποι της μονάδας στα τρία επίπεδα) όπου το 3 ως εκδήλωση της μονάδας, στον κόσμο των χρωμάτων αντιστοιχεί στην εκδήλωση του φωτός με τις τρεις βασικές χρωματικές ακτινοβολίες του.

Το 6 ως ο πρώτος τέλειος αριθμός

http://xromata.com/?p=8036

είναι ο αντικαταστάτης της αρχής (μονάδας)* του μεσαίου επιπέδου της δημιουργίας, όπου βρισκόμαστε προορισμένοι να λειτουργήσουμε. Εξ ου και τα 6 χρώματα της Ίριδας, του Ουράνιου Τόξου, της σφραγίδας της «συνθήκης του Θεού προς τους ανθρώπους».

*αρχή – μονάδα – ένα = ξεκίνημα (πολλών πραγμάτων του επιπέδου μας)

Τέλος το 9, η ολοκλήρωση ενός κύκλου, του πρώτου αριθμητικού κύκλου, με την εκδήλωση των τριών τριάδων που συμπληρώνουν το 9, δηλαδή τους 9 αριθμούς της μονάδας, που χρωματικά δηλώνονται με τις τρεις χρωματικές τριάδες, ήτοι την τριάδα των βασικών πρωτογενών χρωμάτων, την τριάδα των παραγώγων δευτερογενών χρωμάτων και την τριάδα των μη-χρωμάτων (δηλαδή αυτών που αντιπροσωπεύουν το φως, το σκότος και την ενδιάμεσή τους κατάσταση).

 

 

Αγαπητοί φίλοι, αυτό το εορταστικό άρθρο για το κλείσιμο των 9 πρώτων ετών λειτουργίας της ιστοσελίδας αυτής, επηρεασμένο από τον αριθμό εννέα, ίσως να είναι δυσνόητο για κάποιους από εσάς. Θεώρησα όμως ότι μια μικρή αναφορά στην εννεάδα ήταν ό,τι καταλληλότερο για την επέτειο αυτή.

Εναλλακτικά, σας προτρέπω να «κλικάρετε» τον παρακάτω σύνδεσμο

 http://xromata.com/?p=8788

για να θυμηθείτε όσα γράφτηκαν στα περσινά μας γενέθλια. Πιστεύω ότι παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Ίσως αναρωτηθείτε πού αποσκοπούν όλα αυτά;

Η απάντηση είναι αυτή που δόθηκε σε ένα νέο ερώτημα, που μου τέθηκε την χρονιά που πέρασε και βρίσκεται στο παρακάτω άρθρο που γράφτηκε τον περασμένο Μάιο, με αφορμή αυτό το νέο ερώτημα που μου έθεσε μια κυρία σε μια ομιλία μου για τα χρώματα:

 «Σε τί θα ωφεληθώ μαθαίνοντας όλα όσα μας λες για τα χρώματα;»

http://xromata.com/?p=9071

Τελειώνω εδώ το αφιέρωμα στο συμπλήρωμα της πρώτης εννεάδας γενεθλίων αυτού του ιστότοπου, μη γνωρίζοντας αν ο χρόνος που κυλά, θα επιτρέψει το συμπλήρωμα και μιας δεύτερης.

 

 


is | Topic: Uncategorized, Αριθμοί και χρώματα, τριαδικότητες | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Ενατα γενεθλια – εν νεαδα”