xromata.com


Οι Ολυμπιοι ως προς τα τρια βασικα χρωματα

 

 

Χρωματισμός των Ολυμπίων θεών

(αντιστοιχία με τα 3 βασικά χρώματα)

 

Βάση του νόμου της αναλογίας, τα πάντα αναλογούν (ή αντιστοιχούν αν προτιμάτε) με κάτι. Στην περίπτωση της ιστοσελίδας μας, αυτό το κάτι είναι τα χρώματα. Έτσι λοιπόν και οι Ολύμπιοι θεοί αντιστοιχούν, ταυτίζονται, με κάποια χρώματα.

Δυστυχώς στην ελληνική μυθολογία –πλην ελαχίστων περιπτώσεων- δεν αναφέρονται τέτοιες αντιστοιχίες όπως συμβαίνει με το ινδουιστικό πάνθεο, όπου σχεδόν όλες οι θεότητες αναφέρονται με τα χρώματά τους.

Έτσι λοιπόν για να αποδοθούν σωστά τα χρώματα στους Ολυμπίους, μαζί με την επικουρία των ελαχίστων χρωματικών νύξεων που υπάρχουν, αλλά και την αλχημική ταύτιση κάποιων θεών με στοιχεία και χρώματα, χρειάζεται μια επίπονη εργασία, καλή γνώση των χρωμάτων και των ιδιοτήτων κάθε θεού.

 

 

Πριν προχωρήσουμε όμως, καλό είναι να «μάθουμε» τα περί Ολυμπίων και Ολυμπισμού, όπου το δωδεκάθεο –κακώς, κάκιστα θεωρούμενο ως πολυθεϊσμός- αντιπροσωπεύει ιδιότητες ενός και μόνο Θεού, εφικτές και προσαρμοσμένες στον τρισδιάστατο κόσμο μας.

Επίσης, όπως έχετε διαπιστώσει από τις απαρχές της ιστοσελίδας μας, στην αναφορά του μύθου της Ίριδας, αλλά και μετέπειτα, η μυθολογία μας περιέχει καλυμμένες επιστημονικές γνώσεις.

 

 

[Παράδειγμα, η περίπτωση του Δία, του δημιουργού της ζωής (του κόσμου μας, δηλαδή του πλανήτη Γη) που έχει για όπλο του τους κεραυνούς. Οι κεραυνοί με τις ηλεκτρικές κενώσεις τους είναι υπαίτιοι για την αζωτοδέσμευση που αποτελεί τον κύριο τρόπο μετατροπής του ελεύθερου αζώτου σε, χρήσιμες για τους οργανισμούς, χημικές ενώσεις. απαραίτητες για την δημιουργία και ανάπτυξη ζωής, αφού το άζωτο είναι απαραίτητο για τη ζωή, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό των αμινοξέων και νουκλεϊκών οξέων, δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών].

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

 

 

Η Τιταία – Γαία (παγκόσμια ύλη, δηλαδή το 4,9% της αντιληπτής από εμάς ύλης + το 95,1 της σκοτεινής ύλης) ενώνεται με τον (αντίθετο προς αυτήν) γιό της Ουρανό (δεσμευμένη εντός της ύλης πρωταρχική ενέργεια) και γεννά τους Τιτάνες. Με πιο απλά λόγια, εκδηλώνει τις κυοφορούμενες μέσα της τις ιδιότητες της Πρωταρχικής Ενέργειας. Αυτοί είναι οι Τιτάνες, καθώς και οι απόγονοί τους, μεταξύ των οποίων οι 6 βασικοί Ολύμπιοι θεοί.

 

 

Οι 6 Ολύμπιοι, παιδιά του Τιτάνα Κρόνου (Χρόνου) και της Τιτανίδας Ρέας (Ροής), σαν εγγόνια της Τιταίας, είναι κι αυτοί Τιτανάκια. Τιτάνες που θεοποιήθηκαν, δηλαδή ιδιότητες της Πρωταρχικής Ενέργειας προσαρμοσμένες όμως στον χώρο όπου ρέει ο χρόνος.

Εδώ βρίσκεται και το «μυστικό» της Τιτανομαχίας που δεν είναι άλλο από το ξεκαθάρισμα του ποιες θείες ιδιότητες αρμόζουν στον συγκεκριμένο χωροχρόνο.

 

 

Οι ιδιότητες – Τιτάνες που δεν αρμόζουν στον τόπο αυτόν, είναι οι «ηττημένοι» αντίπαλοι που εξοστρακίσθηκαν στα Τάρταρα και όπου δει. Υπάρχει και μια μερίδα Τιτάνων που είναι και δεν είναι στο παιχνίδι. Δηλαδή παίζουν κάποιο ρόλο στον χωροχρόνο μας, αλλά μάλλον όχι μόνο σε αυτόν, όπως ο Προμηθέας, ο Επιμηθέας, η Τηθύς, ο Ωκεανός κ.α. που στην Τιτανομαχία κράτησαν ουδετερότητα ή συμμάχησαν με τους θεούς και γι’ αυτό δεν «τιμωρήθηκαν» με αφάνεια, δηλαδή δεν αφανίσθηκαν τελείως από τον χώρο μας.

 

 

Τα παιδιά των Τιτάνων Κρόνου και Ρέας, με την σειρά που γεννήθηκαν ήταν τα εξής: Εστία, Άδης, Δήμητρα, Ποσειδών, Ήρα, Δίας.

Ήτοι τρία ζευγάρια αδερφιών (3 Χ 2 = 6), που όπως τα βλέπουμε εμείς ανάποδα (όπως τα πάντα) εξ αντικατοπτρισμού είναι ο Δίας με την Ήρα (οι μικρότεροι) που παντρεύτηκαν μεταξύ τους,

 

 

ο Ποσειδών με την Δήμητρα (οι μεσαίοι) που μια κάποια μοναδική συνεύρεση την πέτυχαν (παρ’ ότι η Δήμητρα έκανε την δύσκολη) και η Εστία με τον Άδη που δεν συνευρέθηκαν ποτέ. Πώς άλλωστε; αφού η Εστία υπήρξε από τις παρθένες θεές.

 

 

Πέρα από την πλάκα, βλέπουμε την τριαδικότητα να εκδηλώνεται σε όλο της το μεγαλείο, όπου το πρώτο ζευγάρι είναι συνδεδεμένο με τα δεσμά του γάμου, το τρίτο ζεύγος, άκρως αντίθετα από το πρώτο, δεν έχει καμία ερωτική σχέση μεταξύ του (πώς να συνδεθεί ο υλικός κόσμος της Εστίας με τον άυλο κόσμο του Άδη;) και το ενδιάμεσο ζεύγος που ζευγάρωσε άπαξ ευκαιριακά κι ανέραστα, ακολουθώντας στην συνέχεια καθένας τους τον δικό του δρόμο.

 

 

Έχουμε λοιπόν μια θεϊκή τριαδικότητα η οποία μοιραία αντιστοιχεί στην τριαδικότητα του φωτός, δηλαδή τα τρία βασικά χρώματα, όπου το μεσαίο ζεύγος Ποσειδών – Δήμητρα αντιστοιχεί στο ενδιάμεσο χρώμα, το κίτρινο, το ζευγάρι Εστία – Άδης που σχετίζεται με την ορατή και αόρατη ύλη παίρνει το αντίστοιχο της ύλης χρώμα, το κόκκινο, ενώ το αντίθετό του ζευγάρι Δίας – Ήρα αντιστοιχεί στο μπλε χρώμα.

Αυτά για την ώρα, όμως δεν τελειώσαμε εδώ, αφού ακόμα είμαστε στην αρχή του χρωματισμού των Ολυμπίων. Θα επανέλθουμε λοιπόν, λίαν συντόμως με αναλυτικότερη χρωματική απόδοση στο δωδεκάθεο.

 


is | Topic: Εξωλογισμοί, Κίτρινο, κόκκινο, μπλε, Μύθοι και χρώματα, τριαδικότητες | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Οι Ολυμπιοι ως προς τα τρια βασικα χρωματα”