xromata.com


Τα χρωματα των Μουσων (Β)

 

Οι 9 Μούσες και το χρώμα των φορεμάτων τους.

(πρόλογος, Β μέρος)

 

Ομολογώ πως θεωρώ τον πρόλογο αυτού του άρθρου φλύαρο και περιττό, όμως από την άλλη, είναι μια ‘κατάθεση’ για το πώς έφθασα στο σημείο να χρωματίσω τα φορέματα των 9 Μουσών.

 

 

Σας εξομολογήθηκα στο Α μέρος του προλόγου για τις Μούσες και τα χρώματα των φορεμάτων τους, την φιλοδοξία μου να εκδώσω μια σειρά κόμικς με τις ιστορίες του Ηροδότου. Φευ, το όνειρο έσβησε λίγο μετά το ξεκίνημα της υλοποίησής του.

Μπορεί μεν τα όνειρα να σβήνουν, όχι όμως και οι ελπίδες, έτσι συμμετείχα σε έναν διαγωνισμό μιας εταιρείας για την εικονογράφηση ενός κόμικ με θέμα την Οδύσσεια. Ω! ναι! Κέρδισα. Ήλθα πρώτος και ανέλαβα τον σχεδιασμό της Οδύσσειας, ενώ τα κείμενα θα έγραφε ένας ανερχόμενος τότε συγγραφέας κωμωδιών, που σήμερα είναι αρκετά πετυχημένος στο είδος του.

 

 

Όμως κι εδώ η μη εκπλήρωση του σχεδόν χειροπιαστού ονείρου μου καραδοκούσε στην γωνία. Την τελευταία στιγμή ο χρηματοδότης άλλαξε γνώμη και αντί της Οδύσσειας, προτίμησε να τοποθετήσει τα λεφτά του στην έκδοση ενός περιοδικού για αυτοκίνητα….

 

 

Για να καταφέρω να κερδίσω στον διαγωνισμό εκείνο, αναγκάστηκα να εγκαταλείψω τα μέχρι τότε ανθρωπάκια που χρησιμοποιούσα στα κόμικς μου (κάτι στρογγυλοκέφαλα, με χοντρή μύτη και δυο κεραίες στο κεφάλι, που κατέληγαν σε κόκκινα μπαλάκια) και να σχεδιάσω πιο ανθρωπόμορφες καρικατούρες.

 

 

Για άλλη μια φορά το όνειρο έσβησε, όχι όμως και οι ελπιδοφόρες προσδοκίες, οπότε συνέχισα τις προσπάθειές μου για την υλοποίηση κάποιου κόμικ…

Αν και μου άρεσαν τα καινούργια ανθρωπάκια μου, επέστρεψα και πάλι στα ανθρωπάκια –σήμα κατατεθέν μου, μέχρι τότε- και σε μια προσπάθεια ανάπλασης των ιστοριών του Ηροδότου.

 

 

Το πρώτο που προσπάθησα να κάνω ήταν να αντικαταστήσω τις Μούσες ρομποτάκια της παλιάς δουλειάς, με Μούσες ανθρωπάκια. Τις σχεδιάζω μεν, αλλά έρχεται η στιγμή να τις χρωματίσω… κι’ εδώ κολλάω, γιατί εν τω μεταξύ οι εργασίες μου με τα χρώματα έχουν προοδεύσει και πλέον δεν μπορώ να τα χρησιμοποιώ μόνο αισθητικά. Τώρα κάθε χρώμα έχει αποκτήσει για μένα ιδιαίτερο νόημα, οπότε δεν μπορώ να χρωματίσω τυχαία, αναιτιολόγητα, τα φορέματα των 9 Μουσών.

 

 

Γεννάται επομένως το ερώτημα:

Τί χρώμα φορά η κάθε μια Μούσα;

 

(συνεχίζεται)

 


is | Topic: Εξωλογισμοί, Ιστορήματα με χρώματα, Μύθοι και χρώματα | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Τα χρωματα των Μουσων (Β)”