xromata.com


Σκεψεις κι’ αποψεις [34]

 

Σκέψεις κι’ απόψεις [34]

 

 

 

Οι «Σκέψεις και Απόψεις» φίλων του site, δεν είναι παρά η επανάληψη επιλεγμένων παλαιών comments (με χρονική σειρά ανάρτησης) από την στήλη διαλόγου, γιατί και οι φίλοι της ιστοσελίδας συμβάλλουν στην ανάπτυξή της με τις δικές τους απόψεις.

Κάποιες από αυτές ίσως σας φαίνονται σαν αταίριαστες με το θέμα της ιστοσελίδας, που είναι τα χρώματα, όμως όλες αναπτύχθηκαν από ερεθίσματα που δόθηκαν από κάποιο άρθρο βασισμένο σε αυτά, τα χρώματα δηλαδή και τον κόσμο τους.

Αν ενδιαφέρεστε να δείτε τις προηγούμενες αναρτήσεις κάτω από τον τίτλο ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΙ’ ΑΠΟΨΕΙΣ θα τις βρείτε πηγαίνοντας στo παράθυρο CATEGORIES κάνοντας κλικ με το ποντίκι σας πάνω στην ενότητα «σκέψεις, σχόλια, άρθρα φίλων».

 

 

 

Χαίρομαι JOHNART που σου αρέσουν τα καλά στοιχεία του μπλε χρώματος και δεν το βρίσκεις ουδόλως καταθλιπτικό. Αλίμονο όμως σε όσους έχουν καταθλιπτικές τάσεις και βρίσκονται σε μπλε περιβάλλον!
Πάνος
5-2-11

 

http://xromata.com/?p=2255

 

 

 

Μικρή μου amelia, το φόρεμα της “τουρτένιας” πριγκίπισσας ήταν νόστιμο λόγω της ζάχαρης που είχε και όχι λόγω του μπλε χρώματος. Όταν ξαναπάς σε γενέθλια και έχουν τούρτα με μπλε χρώματα, εσύ να μην φας τίποτε από τα μπλε στολίδια της τούρτας. Το μπλε χρώμα δεν τρώγεται και ούτε υπάρχουν φυσικές χρωστικές μαγειρικής μπλε. Το μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής είναι συνθετικό (παράγεται από πετρέλαιο) και περιέχει Ε133 που ήταν απαγορευμένο στην Ελλάδα και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες μέχρι πριν λίγα χρόνια που υπέκυψαν στην παντοδυναμία της Αμερικής και αναγκάστηκαν να το δεχτούν!
Α, και κάτι άλλο. Το συνθετικό μπλε χρώμα μαγειρικής αν ψηθεί αλλάζει χρώμα, συνήθως γίνεται μωβέ.
Πάνος
5-2-11

 

http://xromata.com/?p=2255

 

 

 

Χαίρομαι που το ψάχνεις Πάνο – αυτό είναι και η γοητεία μιας συζήτησης -ε…
Δεν ξέρω αν θα ήθελες να ψάξεις λίγο και την έννοια του
“blue print” – κυρίως την μεταφυσική/εσωτεριστική του έννοια, που οπωσδήποτε έχει σχέση και με το Νερό, και με το Μπλε – και με την Πνευματικότητα…

 

Irene Κey

5-2-11

 

http://xromata.com/?p=2255

 

 

 

Εννοείς Γιάννη ότι και τα δυο μήλα -και του Παραδείσου (γνώση) και της Έριδος (καλλίστη)- μας οδηγούν στην τόνωση του εγωισμού, η οποία με τη σειρά της σπέρνει διχόνοιες;
Πάνος
5-2-11

 

http://xromata.com/?p=2227

 

 

 

ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥΣΙΚΟΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ Ή ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΧΩΝ; (όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας).

ΑΥΓΟΥΣΤΑ
5-2-11

 

http://xromata.com/?p=2255

 

 

 

Τα δύσκολα Irene Key μου αρέσουν μεν, αλλά δεν παύουν να είναι δύσκολα! Θα ήθελα να με βοηθήσεις λίγο, ιδιαίτερα για το σκεπτικό σου προς την εσωτεριστική έννοια που μας οδηγεί το blue print, ώστε να το ψάξω από την ορθή γωνία. Το blue print είναι κάτι που αγνοούσα και απ’ ότι έμαθα πρόκειται για ένα μπλε σχεδιαστικό φιλμ για την απόδοση τεχνολογικών σχεδίων.. κάτι μου ’ρχεται στο νου… περιμένω βοήθημα, κι όποιος άλλος γνωρίζει κάτι, ας το καταθέσει.
Πάνος
5-2-11

Υ.Γ. εξάλλου το blog αυτό ανήκει σε όλους μας και αποβλέπει σε συνεργασίες όπως αναγράφεται στην αρχική του σελίδα:
..το “xromata.com” είναι ένα blog που φιλοδοξεί με τη συνεργασία σας να συγκεντρώσει τα πάντα γύρω από τα χρώματα και τον κόσμο τους.

 

http://xromata.com/?p=2255

 

 

 

 


is | Topic: σκέψεις σχόλια άρθρα φίλων | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Σκεψεις κι’ αποψεις [34]”