xromata.com


Συνεντευξη με τα χρωματα [ζ΄]: συμπαντικη νομοθεσια

 

Η «Συνέντευξη με τα χρώματα» είναι μια προσπάθεια τακτοποίησης των όσων έχουν ειπωθεί (και θα ειπωθούν) για τα χρώματα, σε μια σειρά, ας πούμε, εύπεπτης διδακτικής ύλης, για όλους όσοι θέλετε να «μάθετε» τα χρώματα  και τον κόσμο τους.

Η σειρά έχει την μορφή μιας υποτιθέμενης, διδακτικής, συνέντευξης των χρωμάτων προς τον άνθρωπο.

 

 

 

 

Συνέντευξη με τα χρώματα

[ζʹ]

Συμπαντική νομοθεσία

 

«Εισαγωγή στον μυστηριώδη κόσμο των χρωμάτων» είναι ο τίτλος που δώσαμε για την συνέντευξή μας αυτή και εξηγήσαμε τον λόγο στο πρώτο [α΄] μέρος της συνέντευξής μας. Όμως, αυτός ο μυστηριώδης κόσμος μας, θα πάψει να σου είναι και τόσο μυστηριώδης άνθρωπε, εάν γνωρίζεις και ανακαλέσεις στην μνήμη σου την συμπαντική νομοθεσία και τους νόμους της. Τί είναι αυτή, είπες; Ναι, έχεις δίκιο. Πρέπει να πούμε δυο λόγια γι’ αυτήν, για όσους δεν την γνωρίζουν.

Πρόκειται για μια νομοτέλεια, που πάνω σ’ αυτήν βασίζεται όλη η Δημιουργία. Μια νομοτέλεια που δεν δέχεται εξαιρέσεις!

Εάν σε κάποια σημεία της νομοθεσίας αυτής εντοπίζουμε κάποιες εξαιρέσεις, σίγουρα δεν πρόκειται για εξαιρέσεις αλλά για πράγματα που δεν τα έχουμε κατανοήσει ακόμα, καταστάσεις που μας οδηγούν κάπου αλλού.

Χωρίς την προΰπαρξη της νομοτέλειας αυτής δεν μπορεί να υπάρξει Δημιουργία. Η Δημιουργία δημιουργείται βάση κανόνων. Χωρίς κανόνες (νόμους) είναι αδύνατον να υπάρξει, αδύνατον να σχηματισθεί οτιδήποτε. Ακόμα και το Χάος, η πρωταρχική χαώδης Δημιουργία, έχει τους δικούς του κανόνες. Η σύγχρονη επιστήμη στην θεωρία του Χάους, το αποδεικνύει αυτό.

Άρα λοιπόν, για να καταστεί δυνατή η Δημιουργία, πρέπει προ αυτής, έξω δηλαδή από την ίδια την Δημιουργία, να υπάρξει μια βασική νομοτέλεια, πάνω στην οποία θα βασιστεί και θα αναπτυχθεί.

Αν θυμάσαι καλά άνθρωπε, κάτι τέτοιο άφησε να εννοηθεί ο ποιητής Αλκμάν, αναφερόμενος στον τέκμορά του, γύρω στα 800 χρόνια π.Χ. http://xromata.com/?p=4123

http://xromata.com/?p=4132

http://xromata.com/?p=4149

http://xromata.com/?p=4166

 

Εσύ άνθρωπε -κάποιοι από εσάς έστω- είσαι σε θέση να κατανοήσεις έναν βασικό νόμο που βρίσκεται εκτός δημιουργίας και που αν δεν εφαρμοσθεί ο νόμος αυτός δεν ανοίγει ο δρόμος προς την δημιουργία. Πρόκειται για τον νόμο της δυάδας, ή της δυαδικότητας, όπως καλείται. Εάν κάτι δεν περάσει μέσα από τον νόμο αυτόν (τον πόρο του Αλκμάνα) δεν θα μπορέσει να εκδηλωθεί και να υπάρξει σαν πραγματικότητα. Γιατί υπάρχει ένα αξίωμα που λέει:

«Κάθε εκδηλωμένη μονάδα εκδηλώνεται τριαδικά»

Τίποτα δεν μπορεί να εκδηλωθεί τριαδικά και να εμφανισθεί στο επίπεδο της δημιουργίας εάν προηγουμένως δεν περάσει (στο προς την εκδήλωση επίπεδο) από το δίπολο της δυαδικότητας.

Θα μου πεις τώρα, γιατί εμείς τα χρώματα σου λέμε όλα αυτά; Μα, γιατί πάνω σ’ εμάς τα χρώματα εκδηλώνονται όλοι αυτοί οι συμπαντικοί νόμοι κι εμείς με την σειρά μας τους κουβαλάμε και τους εκδηλώνουμε αναλόγως….

Ώπα! Είπα «αναλόγως» και θυμήθηκα αυτομάτως έναν από τους βασικούς πρωταρχικούς συμπαντικούς νόμους, τον νόμο της αναλογίας.

Ο νόμος αυτός είναι βοήθημα για την κατανόηση πολλών πραγμάτων. Ιδιαίτερα δε, μας διευκολύνει να κατανοήσουμε κάποιες απλησίαστες νοητικά καταστάσεις. Όπως λέει ο Ερμής ο Τρισμέγιστος:

«Ό,τι είναι πάνω, είναι όπως και ό,τι είναι κάτω. Και ό,τι είναι κάτω, είναι όπως και ό,τι είναι επάνω».

Σου είναι κατανοητά αυτά που σου λέω, άνθρωπε;

-Ωω! Μπλε, χρώμα που αναλογείς στο πνεύμα, μας τα λες πνευματικά, φιλοσοφικά… Άσε με να συνεχίσω εγώ το Κόκκινο, που αναλογώ στην ύλη, να τα πω πιο απλά, πιο πρακτικά…

Ναι, λοιπόν. Επάνω μας εκδηλώνεται όλη η συμπαντική νομοθεσία κι εμείς φέρουμε και εκδηλώνουμε παντού τους νόμους της. Ναι, για να εμφανισθούμε μέσα στην αντιληπτή από εσένα άνθρωπε δημιουργία έχουμε περάσει από το δίπολο της δυαδικότητας και το κουβαλάμε μαζί μας εκδηλώνοντάς το παντού και ποικιλοτρόπως. Η κυριότερη εκδήλωσή του νόμου της δυάδας από εμάς, είναι η δίμορφη εμφάνισή μας. Εμφανιζόμαστε και σαν σωματίδια και σαν κύματα.

Όσο δε για την τριαδική εκδήλωση. Είμαστε η τριαδική εκδήλωση του φωτός. Το φως, σαν μονάδα που είναι, εκδηλώνεται τριαδικά. Εμείς τα τρία βασικά χρώματα είμαστε η τριαδική εκδήλωση του φωτός.

Τί ρώτησες; Εάν είμαστε κι εμείς, το καθένα μας μια μονάδα; Βεβαίως και είμαστε. Φυσικά κι εκδηλωνόμαστε κι εμείς με την σειρά μας τριαδικά. Δεν γίνεται αλλιώς!

Ας κάνουμε όμως τώρα ένα μικρό διάλλειμα και θα επανέλθουμε με τις τριαδικότητες μας.

 


is | Topic: Ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και Φως, Συμπαντικοί νόμοι και χρώματα, φως | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Συνεντευξη με τα χρωματα [ζ΄]: συμπαντικη νομοθεσια”