xromata.com


Χρωματικα ταξιδια (61α) [χρωματικες συνομιλιες]

 

Χρωματικές Συνομιλίες  (61α)

 

Χρωματικά ταξίδια

 

 

 

Σήμερα, η πρόκληση έρχεται από μια άλλη επιστολή, που θα την θυμηθούμε τμηματικά.

Γράφει λοιπόν ο φίλτατος αναγνώστης:

«Διαβάζοντας τα κείμενα σας ταξιδεύω σε ιστορίες μακρινές και σίγουρα… πλημμυρισμένες από χρώματα! Μέσα στον κόσμο που δημιουργείται αποκτώ εμπειρίες και απορίες».

Ήδη με την πρώτη παράγραφο, δηλώνεται πως δυο από τους σκοπούς των «Χρωματικών Συνομιλιών» έχουν πετύχει το στόχο τους!

Ο πρώτος είναι να σας ταξιδεύουν σε κόσμους και ιστορίες… πλημμυρισμένες από χρώματα! Κόσμοι και ιστορίες που είτε βρίσκονται πολύ μακριά μας, είτε πολύ κοντά μας, τις περισσότερες φορές έχουν μια κάποια γοητεία και φυσικά πολύ χρώμα. Ιδιαίτερα αυτές οι τόσο κοντινές μας καμιά φορά, μας κάνουν να αναρωτιόμαστε όπως ο επόμενος επιστολογράφος: «πώς κι εγώ δεν το είχα παρατηρήσει;»

Εμένα πάντα μου άρεσαν τα ταξίδια. Ταξίδια περιήγησης πάνω στον πλανήτη μας. Ταξίδια στον κόσμο της φαντασίας, τόσο της δικής μου, όσο και των άλλων. Μικρό με είχε γοητεύσει αφάνταστα «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιουλίου Βερν.

Ένας συγκερασμός και των δυο ειδών των αγαπημένων μου ταξιδιών.

Περίπου σε ένα παρόμοιο συνδυασμό ταξιδιών πιστεύω ότι μας στέλνουν και τα χρώματα. Σε ένα κόσμο τόσο πραγματικό που όμως φαίνεται συνάμα τόσο φανταστικός. Ίσως γιατί μαζί τους, πέρα από τον χώρο ταξιδεύουμε και μέσα στον χρόνο, όπως περίπου κάνει ο φορέας τους, το φως. Το φως ταξιδεύει από άκρη σε άκρη στο σύμπαν με τέτοια ταχύτητα που βάση της θεωρίας της σχετικότητας δεν ισχύει γι’ αυτό το πέρασμα του χρόνου. Άρα, χρονικά βρίσκεται παντού!

Ταξίδια λοιπόν μέσα στο χρώμα, στον χώρο, στον χρόνο, στην φαντασία. Σαν να βλέπουμε ένα ωραίο φανταστικό κινηματογραφικό έργο.

 

 

 

 

 


is | Topic: Χρωματικές Συνομιλίες | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Χρωματικα ταξιδια (61α) [χρωματικες συνομιλιες]”