xromata.com


Εωσφορικό… διάλειμμα (30 α) [χρωματικές συνομιλίες] – Luciferian.. break

Χρωματικές Συνομιλίες  (30α)

Εωσφορικό… διάλειμμα

 

 

Στο προηγούμενο τεύχος οι «χρωματικές συνομιλίες» έκαναν ένα μικρό διάλειμμα για να σας ζητήσουν να στείλετε τα «χρωματικά» σας -ή αν προτιμάτε τα «χρωματιστά» σας- ερωτήματα, προς απάντηση.

Δίνοντας το καλό παράδειγμα, αναρωτήθηκαν κι’ εκείνες προβληματιζόμενες γύρω από μερικά θέματα που αφορούν στα χρώματα, στο φως.

Από τα ερωτήματά τους αυτά, θα σταθώ σε ένα, όχι για να απαντηθεί, αλλά για να επιστήσω την προσοχή σας επί αυτού! Πιθανόν να μην του δώσατε τη δέουσα βαρύτητα.

Να θεωρήσατε πως γράφτηκε παρορμητικά…

Αλήθεια! Εσείς αναρωτηθήκατε ποτέ, αν όντως υπάρχει σκοτάδι, και εάν Ναι, γιατί;

Περιμένουμε τις σκέψεις σας, ώστε μαζί να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό και σε όσα άλλα γεννά. Γιατί εφόσον δεχθούμε την ύπαρξή του σκοταδιού θα αναρωτηθούμε «Τι είναι πράγματι το σκοτάδι;». Επί πλέον, αφού έχει υπόσταση, αφού υπάρχει, άρα έχει και την Αρχή του, τον άρχοντά του. Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο «άρχοντας του σκότους» και αναλογικά.. ποια χρώματα τον εκφράζουν; Όμως γιατί το όνομα του κυρίου αυτού –ή αν προτιμάτε, ένα από τα ονόματά του- είναι Εωσφόρος; Αυτός που φέρει το φως! Λούσιφερ, σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, που σημαίνει το ίδιο πράγμα.

 

 

 

 

 

 

Translated into English

Luciferian break …



In the previous issue of "color talks" we had a little break to ask you to send to us your "color" questions for an answer.
Leading by example “color talks” wondered concerning about some special issues related to color, light.
From their questions, they will focus on one, not to answer it, but to draw your attention to this that you may not have given the appropriate notability.
Probably you did assume that it was written on impulse …
Really! Have you ever wondered if there really is dark, and if so, why?
We look forward to your thoughts, so that together we can try to answer this question and all the other that are rising up because if we accept the existence of darkness we’ll ask then "What is really dark?” Moreover, as it is standing, there must be a principal, its ruler. So who is this "lord of darkness" and what are the analog colors representing him?

But why the name of the dark leader thereof, or if you prefer, one of his names is Lucifer? He who bears the light!

 


is | Topic: Χρωματικές Συνομιλίες | Tags: None

3 Comments, Comment or Ping

  1. IOANNA

    1

    Γειά σας παρέα των χρωμάτων… Ιωάννα παρούσα και έτοιμη να δώσω μερικές πληροφορίες για τον Εωσφόρο…..
    Η ανταρσία και η πτώση του Εωσφόρου αποτελεί τη πρώτη διπολικότητα μεταξύ καλού- κακού, δηλαδή τη πρώτη εναντιότητα. Σύμφωνα με τον Άγιο Αυγουστίνο “οι άγγελοι πλάστηκαν τη πρώτη μέρα, που ο Θεός έφερε το φως. Δημιουργήθηκαν για να υμνούν το Θεό και να μεταφέρουν τις βουλήσεις του. Ανάμεσα τους ο Εωσφόρος- ο φέρων το φως- ήταν το Όν, που είχε τη θέση και τη δύναμη να “κοιτάζει” το Είναι του Δημιουργού”.
    Πώς όμως αυτό το Όν το άμεσα συνδεδεμένο με το Δημιουργό του, οδηγήθηκε στην ανταρσία και κατέληξε εκτός των Ουρανών; μεταστοιχειώθηκε δε σε Σατανά (είναι η απόδοση της εβρα’ι’κής λέξης Ha – Satan, που σημαίνει εχθρός, ενάντιος) και επίσης σε Διάβολο ( αυτός που διαβάλει το Θεό, αντιστρέφει τις διδασκαλίες και λοιδωρεί το Δημιουργό ). Η έννοια του σατανά στη Παλαιά Διαθήκη μετεξελίσσεται ανα τους αιώνες, μέχρι το 4ο αιώνα π.Χ., όπου διαπλάθεται οριστικά, ως τη μορφή την υπεύθυνη για το προπατορικό αμάρτημα (ιστορία του φιδιού και του μήλου) και τη πτώση του Αδάμ και της Εύας. Αποκαλείται Άρχων του κόσμου και απέναντί του τοποθετείται ένας λυτρωτής
    ο Μεσσίας, που με τη θυσία του θα σώσει τους ανθρώπους απο τις αμαρτίες και τη πλάνη απο τον όφι.
    Η ιστορία με τις διαφορετικές ερμηνείες και γνώμες επι της Βίβλου απο τους μελετητές της, κρατά αιώνες και δημιουργεί αντιθέσεις αλλόθρησκων απόψεων.
    Ο Γνωστικισμός 3ος αιώνας μ.Χ. πίστευε, ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε απο ένα κατώτερο Θεό τέκνο της Σοφίας, ο οποίος φυλάκισε τους ανθρώπους στην ύλη. Μέσα απο την επιθυμία της Σοφίας να γνωρίσει το Θεό, γεννήθηκε ένα παραμορφωμένο πλάσμα, ο Πρώτος Άρχοντας που σχημάτισε το γνωστό σύμπαν, για να εμποδίσει τους ανθρώπους να επιστρέψουν στη πηγή τους.
    Οι Οφίτες οι οποίοι εμφανίστηκαν το 2ο και 3ο αιώνα μ.Χ. πίστευαν ότι, ο Σατανάς- Όφις ήταν η πρώτη μορφή που αντιστάθηκε στο κακό Θεό της Παλαιάς Διαθήκης. Γι’ αυτούς ήταν η φωτεινή όψη του Θεού.
    Ο Θεοδόσιος Α’ το 380 μ.Χ. τοποθετεί το Χριστιανισμό ως τη μόνη θρησκεία του Βυζαντιού. Έτσι σιγά σιγά εξαφανίζονται
    οι σατανικές αιρέσεις μέσα στούς αιώνες, μέχρι το Μεσαίωνα και την Ιερά εξέταση, όπου “εξολοθρέυονται” με τη πυρά.
    Ο σατανισμός ξεκίνησε ως οργανωμένη λατρεία (χωρίς στοιχεία μαγείας) και στη συνέχεια ταυτίστηκε με παγανιστικές τελετές. Η εξέλιξη της Εωσφορικής λατρείας κατέληξε στο φαινόμενο του σατανισμού έως την εποχή μας. Μερικά απο τα τελετουργικά εργαλεία του σατανισμού είναι, η χρήση βιβλίων μαγείας, ο σχεδιασμός της πεντακτίνου (που λανθασμένα αποκαλείται σύμβολο του διαβόλου),η επίκληση δυνάμεων.
    Αν ο σατανάς κατέχει ένα μέρος της ψυχής του ανθρώπου, άλλο τόσο κατέχει και η Θε’ι’κη ακτίνα, όσο λοιπόν αλλάζει η ποιότητα της ψυχής του ανθρώπου, τόσο θα αλλάζει και η μορφή του σατανά. Εδώ τελειώνω με τις ιστορικές-θρησκευτικές πληροφορίες για τον Εωσφόρο.
    Ελπίζω, να μας δοθεί ευκαιρία παρακάτω, να μιλήσουμε για τη πραγματική ουσία και δράση του.

    Ιωάννα ………14/11/10

    10 Nov
  2. admin

    2

    Μπράβο ΙΟΑΝΝΑ! Πολύ ωραία όσα συγκέντρωσες για τον Εωσφόρο.
    Κρατώ από όσα γράφεις τα εξής:
    1) Η ανταρσία και η πτώση του Εωσφόρου αποτελεί την πρώτη διπολικότητα μεταξύ καλού – κακού, δηλαδή την πρώτη εναντιότητα.
    Θα έλεγα ότι χωρίς την εμφάνισή του Εωσφόρου δεν μπορούσε να υπάρξει καμία διπολικότητα.
    Η “ανταρσία” μέσα στην διπολικότητα είναι αυτή που εισάγει τη σχέση καλό – κακό και την έννοια της εναντιότητας.
    Χωρίς “ανταρσία” η διπολικότητα είναι αντιθετική και έχει λειτουργικότητα.
    2) Ο Γνωστικισμός 3ος αιώνας μ.Χ. πίστευε, ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε απο ένα κατώτερο Θεό τέκνο της Σοφίας, ο οποίος φυλάκισε τους ανθρώπους στην ύλη.
    Συνφωνώ γενικότερα με το αρχικό τμήμα της άποψης του Γνωστικισμού, αλλά διαφωνώ με τη συνέχεια και κάποιες λεπτομέρειες.
    Ναι, πιστεύω ότι ο Άνθρωπος βρίσκεται φυλακισμένος στην ύλη, συγκεκριμένα στο τρισδιάστατο τμήμα της και πως ο Εωσφόρος είναι ο δεσμώτης του.
    Τον δέσμευσε φέροντάς τον κάτω από την “όραση” ενός μικρού μόνο τμήματος του συνολικού φωτός και ο,τι αυτό συνεπάγεται…
    Ξέρεις καλά το όνομα που του έχομε δώσει “ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΚΟΣ ΝΟΜΟΣ” και αντιλαμβάνομαι ότι αυτή είναι η δράση του και ο ρόλος του εδώ.
    3) Συμφωνώ με το κλείσιμο του κειμένου σου.
    “Αν ο σατανάς κατέχει ένα μέρος της ψυχής του ανθρώπου, άλλο τόσο κατέχει και η Θε’ι’κη ακτίνα, όσο λοιπόν αλλάζει η ποιότητα της ψυχής του ανθρώπου, τόσο θα αλλάζει και η μορφή του σατανά.”
    Οπωσδήποτε θα επανέλθουμε. Θα ήθελα να σχολιάσω λίγο την αγιογραφία του Αρχάγγελου Λούσιφερ, οπότε θα επανέλθω.
    Έως τότε θα ήθελα να δω αν θα προσθέσει κανείς άλλος κάποιες απόψεις, κάποια σχόλια.
    Πάνος
    16-11-10

    10 Nov
  3. admin

    3

    Κρατώντας ΙΟΑΝΝΑ την υπόσχεσή μου να αναφερθώ στην «αγιογραφία» του ARCHAΝG LUCIFER (Αρχάγγελου Εωσφόρου) επανέρχομαι.
    Αναρτώντας το post, ψάχνοντας για την κατάλληλη εικονογράφiση, βρήκα αυτήν την «εικονισματική» απεικόνιση. Ξαφνιάστηκα με την ύπαρξή της και ομολογώ σοκαρίστηκα κάπως στην αρχή, ενώ μετά με γοήτευσε, οπότε παρατηρώντας την θεώρησα βέβαιο ότι αυτός που την ζωγράφισε «γνωρίζει» κάποια πράγματα.
    Χρησιμοποιεί σύμβολα (όχι σατανιστικά, η ανεγκέφαλη εύκολη λύση) όπως τα αρχικά του Χριστού αντεστραμμένα, 3 + 5 = 8 φτερά στο εσωτερικό κάθε φτερούγας κλπ.
    Έψαξα, όπως με ρώτησες, να βρω ποιος φιλοτέχνησε αυτή την εικόνα. Δεν τα κατάφερα. Αντ’ αυτού βρήκα ότι έχει κάνει μια σειρά από 5 αγιογραφίες, εξίσου σοκαριστηκές!
    Εκτός από τον Αρχάγγελο Εωσφόρο, τον Άγιο Ιούδα, τον Άγιο Giordano Bruno, μια Θεία Οικογένεια όπου το Άγιο Βρέφος είναι κορίτσι και έναν εξωγήινο Άγιο http://bromisteraki.blogspot.com/2009/03/unlikely-ikons.html
    Αυτό το τελευταίο μου φάνηκε παράταιρο και αηδιαστικό. Μετά όμως σκέφτηκα πως ο καλλιτέχνης (κατ’ εμέ εικαστικά πολύ καλός) ίσως θέλει να προκαλέσει σκέψεις στους θεατές των εικονισμάτων του, έτσι λοιπόν μάλλον θέλει να μας πει ότι ο κάθε εξωγήινος απεικονίζει την Θεότητά του ανάλογη με τον εαυτό του, όπως ο γήινος άνθρωπος ανθρωποποίησε τον δικό του Θεό.
    Βέβαια, αμφιβάλλω αν αυτοί που βρήκαν και ανήρτησαν αυτά τα εικονίσματα στο site τους κατάλαβαν τίποτε, γιατί απ’ ότι μου φάνηκε (ίσως κάνω λάθος) πρόκειται για ένα χλευαστικό προς τις θρησκείες site και αυτά τα «κοροϊδευτικά» εικονίσματα έχουν την «πλάκα» τους, άρα τους άξιζε μια ανάρτηση!
    Πάλι, μπορεί να κάνω λάθος, επειδή θέλω να δω τα πράγματα από την δική μου οπτική γωνία. Ίσως όντως και ο ζωγράφος να ήταν «πλακατζής». (Αυτή η τελευταία εικόνα με μπερδεύει).
    Πάνος
    21-11-10

    10 Nov

Reply to “Εωσφορικό… διάλειμμα (30 α) [χρωματικές συνομιλίες] – Luciferian.. break”