xromata.com


Tριαδική εκδήλωση του φωτός – The triune manifestation of light

 

 

 

Η τριαδική εκδήλωση του φωτός

 

Το φως, σαν μονάδα, όταν εκδηλωθεί, εκδηλώνεται τριαδικά. Η εκδήλωσή του αυτή τελείται με τις τρεις βασικές μονοχρωματικές ακτινοβολίες του, που το συνθέτουν και από τις οποίες προκύπτουν τα τρία βασικά χρώματα.

Οι τρεις βασικές ακτινοβολίες του φωτός έχουν, κάθε μια το χρώμα της και είναι η μια μπλε, η άλλη πράσινη και η άλλη κόκκινη.

Από τη δράση τους επί των υλικών στοιχείων προκύπτουν τα τρία βασικά χρώματα των χρωστικών ουσιών που είναι το μπλε, το κίτρινο και το κόκκινο.

Μια τρίτη τριάδα βασικών χρωμάτων προέκυψε τελευταίως, με την εξέλιξη της τεχνολογίας και ιδιαίτερα της τυπογραφίας, με τον προσδιορισμό των καθαρότερων, ή δυνατόν, σημείων των βασικών χρωμάτων, όπως αυτά σχηματίζονται από την αλληλεπίδραση των γονικών ακτινοβολιών και με τα οποία υπολογίζεται μαθηματικώς ευκολότερα η παραγωγή των διαφόρων αποχρώσεων. Αυτή η τριάδα αποτελείται από το κυανό, το κίτρινο και τη ματζέντα.

 

 

 

 

Light as a unit is manifested ternary

 

Light’s manifestation performed by the three basic monochromatic radiations of which is composed and from is are resulted the three primary colors.

The three primary light radiations have each one its color. One is blue, the other green and the other one red.

Due their effect on material elements arise the three basic pigment colors which are blue, yellow and red.

A third basic color triad emerged recently, with the technology development, especially printing. The colors consisting this triad are cyan, yellow and magenta.

 


is | Topic: Κίτρινο, κόκκινο, κυανό, ματζέντα, μπλε, Πράσινο, Συμπαντικοί νόμοι και χρώματα, τριαδικότητες, φως | Tags: , , ,

3 Comments, Comment or Ping

  1. Sosso Karderini

    1

    Η σχηματική παρουσίαση της τριαδικής εκδήλωσης του φωτός βοηθάει εμένα προσωπικά να συνεχίζω στο να καταλάβω τολν λαβύρινθο πληροφοριών περί χρωμάτω. Βασικά θα είμαι ειληκρινής…ειναι τόσα πολλά που έχω χαθεί… Όμως με τον καιρό και την παρέα των χρωμάτων, σίγουρα κάπου θα φτάσω…στην αντίληψη του όλου θέματος!
    12-3-11

    05 Mar
  2. admin

    2

    Συγκεντρώνοντας Sosso Karderini τον λαβύρινθο των πληροφοριών για τα χρώματα, θα σου συνιστούσα να δεις (και να κρατήσεις κάπου, αν μπορείς) το σχεδιάγραμμα συχνοτήτων των ακτινοβολιών που μας έστειλε στο τελευταίο του comment ο Γιάννης Μ.
    Πάνος
    13-3-11

    05 Mar
  3. Sosso Karderini

    3

    Σέυχαριστώ Γιάννη θα το ψάξω..
    17-3-11

    05 Mar

Reply to “Tριαδική εκδήλωση του φωτός – The triune manifestation of light”