xromata.com


Ευχές για το Νέο Έτος – Have a Colorful New Year


is | Topic: Uncategorized | Tags: None

2 Comments, Comment or Ping

  1. madeleine

    1

    Pano, bonsoir
    deux questions?
    1. ti chroma echi to scotadi??
    2. pourquoi la couleur la plus utilisé dans le monde financier est le bleu et que le vert est son equivalent dans le monde des assurances ??
    3. pourquoi est-il quasiment interdit le port de couleurs vives et chatoyantes a tout homme d’affaires qui se respecte, sans qu’il y ait besoin de lois ni de reglements pour les lui interdire?

    SOU EFHOMAI YA TO 2010 I XRONIA AFTI NA SOU FERI IYIA,EPITICHIES, EFTICHIA XARA, NA EINAI ENA XRONOS YAMATO LOULOUDIA..
    18-01-10

    Μετάφραση στα Ελληνικά:
    Καλησπέρα Πάνο
    Δυο ερωτήσεις:
    1. Τι χρώμα έχει το σκοτάδι;
    2. Γιατί το χρώμα που χρησιμοποιείται περισσότερο στον οικονομικό κόσμο είναι το μπλε, ενώ το πράσινο είναι το αντίστοιχο στον κόσμο των ασφαλίσεων;
    3. Γιατί είναι σχεδόν απαγορευμένο να φορούν ζωηρά και αστραφτερά χρώματα όλοι οι επιχειρηματίες που σέβονται τον εαυτό τους, χωρίς να υπάρχει ανάγκη νόμου ή κανόνων που τους το απαγορεύει;

    01 Jan
  2. admin

    2

    Το σκοτάδι madeleine τί χρώμα έχει; Αλήθεια, υπάρχει σκοτάδι;
    Εμείς οι γήινοι άνθρωποι αντιλαμβανόμαστε το σκότος λογω της περιστροφής της γης, οπότε όταν είμαστε στο τμήμα της γης που εκείνη την ώρα δεν φωτίζεται (ή σε ένα δωμάτιο χωρίς καθόλου φως) δεν λειτουργούν τα οπτικά μας όργανα (μάτια) τα οποία λειτουργούν μόνο όταν ερεθίζονται από το φως, οπότε δεν διακρίνουμε τίποτε, τα βλέπουμε όλα μαύρα, δηλαδή έλλειψη φωτός!
    Κατά τον Αριστοτέλη το μέλαν (μαύρο) διαχωρίζεται σε τρεις κατηγορίες.
    α) Ότι δεν φαίνεται έχει μαύρο χρώμα.
    β) Ότι δεν στέλνει φως προς το μάτι μας το αντιλαμβανόμαστε σαν μαύρο.
    γ) Μαύρο ή πολύ σκούρο βλέπουμε κάτι όταν φωτίζεται από πολύ αδύναμο ή αραιό φως.
    Στην πραγματικότητα στο σύμπαν δεν υπάρχει σκοτάδι. Απλώς ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να “βλέπει” σαν φως και χρώμα μόνο ένα πολύ μικρό τμήμα (συχνότητα) του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, το τμήμα που αποκαλούμε “ορατό φως”.

    Στο δεύτερο και τρίτο ερώτημά σου θα απαντήσω με κάποια συντομία γιατί θίγεις ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και μεγάλο χρωματικό κεφάλαιο, το χρώμα και το ένδυμα στον επαγγελματικό χώρο.

    Μέσα στις ιδιότητες του μπλε χρώματος συμπεριλαμβάνονται αυτές της αξιοπιστίας, της ορθολογικής ακρίβειας και του συντηρητισμού, αξίες που δένουν απόλυτα με τον οικονομικό κόσμο.
    Το πράσινο πάλι φέρει μέσα του τις ιδιότητες της ελπίδας, της ευφορίας, της εξασφάλισης, του μέλλοντος. Οπότε είναι ό,τι καταλληλότερο για τον κόαμο των ασφαλίσεων.
    Οι επιχειρηματίες καλύπτονται μέσα στα σκούρα μονόχρωμα χρώματα που προσδίδουν μια σοβαρότητα ενώ ταυτόχρονα “κρύβουν” την πραγματική προσωπικότητα αυτού που τα φορά. Το γκρίζο καλύπτει πολύ και αποπροσανατολίζει από την πραγματικότητα, ενώ το μαύρο τονίζει διευθυντικές ικανότητες.
    Πάνος
    26-01-10

    01 Jan

Reply to “Ευχές για το Νέο Έτος – Have a Colorful New Year”