xromata.com


Τα απορρίμματα της φύσης – The waste of nature

Τα απορρίμματα της φύσης

 

Πριν πολλά χρόνια, εξηγούσα σε μια παρέα φίλων τη λειτουργία της απόδοσης χρώματος των αντικειμένων. Τότε, μια φίλη από την παρέα, η Αλεξάνδρα, στο ερώτημα «Τι είναι χρώμα» μας έδωσε την απάντηση:

«Τα χρώματα είναι τα απορρίμματα της φύσης!»

Η απάντηση αυτή με σόκαρε (τότε), όμως δεν ήταν λανθασμένη.

Βάση όσων αναφέρθηκαν στα προηγούμενα posts για τη λειτουργία ηλεκτρονίων – φωτονίων, η Αλεξάνδρα είχε δίκιο.

Όπως εμείς αποβάλλουμε από τον οργανισμό μας όσα διατροφικά στοιχεία μας είναι άχρηστα ή περιττά, έτσι και τα άτομα ενός αντικειμένου αποβάλλουν όσα φωτόνια (χρώματα) δεν τους χρειάζονται.

Εμείς βλέπουμε το αποβαλλόμενο αυτό περίσσευμα των αντικειμένων σαν χρώμα. Με άλλα λόγια, τα χρώματα που βλέπουμε δεν είναι παρά τα απορρίμματα της φύσης!

Ναι φίλοι μου! Ζούμε ανάμεσα σε ένα πανέμορφο κόσμο περιττωμάτων!

Όμως εδώ γεννάται άλλο ένα ερώτημα. Σε τι ωφελούν τα χρωματικά περιττώματα;

Στην οικονομία της φύσης, τίποτα ουσιαστικά δεν πηγαίνει χαμένο. Τα περιττώματα των ζώων λειτουργούν σαν λίπασμα για το σθένος και την αναγέννηση του φυτικού βασιλείου. Σκεφθείτε λοιπόν, αναλογικά, αυτά τα πανέμορφα χρωματικά – ενεργειακά περιττώματα πού άραγε χρησιμεύουν σαν λίπασμα;

 

 

Translation into English

The waste of nature

 

Many years ago, I was explaining to a group of friends the operating performance that gives the color of objects. Then, a friend among the group, Alexandra, to the question "What is color" gave us the answer:
"Colors are the wastes of nature!"

 That answer shocked me (then), but it was not wrong.
Based on all those described in previous posts about the operation between electrons – photons, Alexandra was right.
As we eliminate from the body the waste nutrient elements that are useless or unnecessary, so the atoms of an object eliminate the photons (colors) that they do not need.

We see that waste-excess of objects like color. In other words, the colors we see is nothing but waste of nature!
Yes my friends! We live among a beautiful world of droppings!
But here arises another question.
What is the benefit of the color feces?
In nature’s economy virtually nothing goes wasted. The feces of animals act as fertilizer for the strength and the regeneration of the plant kingdom. Consider, therefore, by analogy, where these beautiful color – energy feces are used as fertilizer?

 


is | Topic: λειτουργίες όρασης χρωμάτων | Tags: ,

20 Comments, Comment or Ping

  1. madeleine

    1

    tout d’abord je veuix te souhaiter un Joyeux Noel avec tous mes voeux les plus sinceres pour la nouvelle ANNEE!!!!!!

    THA ITHELA EPISIS NA MILISOUME OTAN THA ERTHIS APO TO TAXIDI SOU YA TO THEMA AFTO :
    LES COULEURS DE L’ESPACE, IPARHOUN XROMATA? STO DIASTIMA???

    Μετάφραση από τα Γαλλικά:
    Πρωτίστως θα ήθελα να σου ευχηθώ Ευτυχισμένα Χριστούγεννα με τις καλύτερες ευχές μου για τον Καινούργιο Χρόνο!!!!

    Θα ήθελα επίσης να μικήσουμε όταν γυρίσεις από το ταξίδι σου για το θέμα αυτό:
    Τα χρώματα του διαστήματος, Υπάρχουν χρώματα στο διάστημα;
    19-12-09

    17 Dec
  2. marianthi

    2

    Πάνο, καλημέρα.
    Όπως ξέρεις το μαγειρεύω πολύ καιρό, για να γράψω κάτι στο blog σου, που μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον (το blog σου εννοώ). Μιά και κάθε αρχή είναι το ήμισυ του παντός, χωρίς προϋποθέσεις,αρχίζω:
    Βρήκα μιά μέρα, στον κήπο, πεταμένο, ένα μάλλον μεγάλο φύλλο κόκκινο, δυνατό, φωτεινό (από αυτά τα φυτά τα κόκκινα τα Χριστουγιεννιάτικα), καταρχήν τράβηξε το βλέμμα μου δυνατά και αισθάνθηκα αισιοδοξία, ενδιαφέρον, χαρά και ανάγκη να το κρατήσω και να το κοιτάω. Το πήρα μαζύ μου το κράτησα και αποφάσισα να το συντηρήσω σε μία κορνιζούλα να το βλέπω και να θυμάμαι τα αισθήματα που μου δημιούργησε. ‘Ετσι και έκανα. Έχουν περάσει αρκετές μέρες και το φύλλο είναι στην κορνίζα. Ωραίο σχήμα παραμένει, μ’ αρέσει,
    το χρώμα είναι βαθύ, ήρεμο, πιό πυκνό, ήσυχο, παρόν, αλλά δείχνει μιά ακινησία. Πού πήγε η χαρά, η πρόκληση, η έλξη, το παιχνίδι, η δύναμη; Τί έφυγε από μέσα του; το νερό; ή τί άλλο; έφυγε;
    Πάμε τώρα σε ένα βάζο με μαρμελάδα δηλ στη μαρμελάδα την ίδια, βατόμουρο, κοκκινόμουρο, ή κάτι παρόμοιο.
    Εκείνο που βασικά τρώω, όταν την αλοίφω στη φετούλα με το βούτυρο είναι το υπέροχο χρώμα που έχει! Σαν αίμμα! σκούρο στην αρχή και μετά ανοίγει, γίνεται όλο και πιό διάφανο! Μου δίνει την αίσθηση του φρέσκου, του δροσερού, του ελκυστικού, του ανάλαφρου, της γνησιότητας, της καλής ποιότητας και άς μην είναι όλα αυτά ενδεχομένως.
    Το χρώμα λοιπόν ενεργοποιεί σκέψεις, συναισθήματα, παραπέμπει, ανακαλεί και τί αλλο;
    Εσύ θα ξέρεις έτσι δεν είναι;
    Είμαι πολύ χαρούμενη, έως ενθουσιασμένη, που έκανα την αρχή.
    Φιλάκια και καλή σου μέρα.
    Μαριάνθη
    19-12-09

    17 Dec
  3. admin

    3

    Αν υπάρχουν madeleine χρώματα στο διάστημα;;; Αν υπάρχουν λέει; πόσα και πως υπάρχουν… ανοίγεις μια συζήτηση άκρως ενδιαφέρουσα.
    Βεβαίως και θα μιλήσουμε για τα χρώματα στο διάστημα.
    Εν τω μεταξύ, περιμένω απόψεις και ερωτήματα.
    Πάνος
    21-12-09

    17 Dec
  4. admin

    4

    Πιστεύω ακράδαντα marianthi στο ρητό “Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός”. Τέλειωσες λοιπόν το πολύκαιρο μαγείρεμά σου, και αφού έδεσε το φαΐ, καλώς την στην παρέα μας!
    Πολύ καλή η παρατήρησή σου για το κορνιζαρισμένο κόκκινο φύλλο σου. Παρ’ όλο που διατηρεί το χρώμα του (αλήθειια, πώς το διατηρεί;) κάτι του λείπει. Τί είναι αυτό;
    Πριν καιρό (μακάβριο ίσως, αλλά επί του θέματος) στην κηδεία του, ένας φίλος μου φάνταζαι μέσα στο φέρετρο ωραιότερος και πολύ γαλήνιος. Κάτι όμως του έλειπε. Δεν είχε το ψιλοπεριπαιχτικό χαμόγελο που στόλιζε πάντα τα χείλη του. Του έλειπε άραγε αυτό που κάποιοι αποκαλούν “επιζωή”; Σαφώς του έλειπε η εσωτερική ενέργεια. Ή μήπως (σκέφτομαι) οι αισθήσεις μας απλώς δεν μπορούν να αντιληφθούν μια ενέργεια όταν αυτή μεταπηδά σε άλλο επίπεδο;
    Πάμε τώρα στη μαρμελάδα. Σκουροκόκκινη από φρούτα του δάσους!! Πώ, πώ, τρέχουν τα σάλια μου… Μ’ αρέσει πολύ, όπως μου αρέσουν και τα όσα γράφεις στη συνέχεια. Όμως δυο λεξούλες δίνουν το στίγμα σου μέσα σε όλα αυτά τα ωραία που γράφεις: “Σαν αίμα”!
    Πάνος
    21-12-09

    17 Dec
  5. AYΓΟΥΣΤΑ

    5

    Με την ευκαιρία των εορτών βρήκα το χρόνο να ασχοληθώ λιγάκι περισσότερο με την ανάγνωση των θεμάτων της σελίδας και μόλις, να φανταστείς, κατάλαβα την σειρά των ενοτήτων.
    Στην ερώτηση σχετικά με το που χρησιμεύουν σαν λίπασμα τα περιττώματα των χρωμάτων (ενεργειακά) -και μια που πιστεύω οτι σε τέτοιες περιπτώσεις κανείς δεν ρωτά αν δεν έχει υπ’ όψιν του μία στοιχειώδη απάντηση- θα ήθελα Πάνο την άποψή σου στο σκεπτικό μου και φυσικά την άποψη όποιου έχει την διάθεση να μου απαντήσει. Ισως απαντήσεις να έχουν δοθεί από όλους αλλά δεν έχω προλάβει να τις βρω.
    Μήπως ο κόσμος που ζούμε είναι η κατάσταση των ”πνευματικών περιττωμάτων” που σκοπό έχουν να ανακυκλωθούν γιά να χρησιμοποιηθούν ως εξελιγμένα πλέον στον πνευματικό κόσμο? Μήπως κάτι τέτοιο θέλουν να μας δηλώσουν τα χρώματα με τον τρόπο που μας γίνονται εμφανή και αντιληπτά?
    27-12-09

    17 Dec
  6. admin

    6

    Καλή χρονιά ΑΥΓΟΥΣΤΑ και σ’ εσένα και σε όλους τους άλλους.
    Καθυστέρησα να απαντήσω στο συγκεκριμέμο ερώτημά σου, σχετικά με το που χρησιμεύουν σαν λίπασμα τα χρωματικά περιττώματα, πρώτον γιατί έλειπα και δεύτερον (αφού επέστρεψα παραμονή Πρωτοχρονιάς) περιμένοντας να δω ποιος θα κάνει “ποδαρικό” στο blog.
    Τελικά ποδαρικό έκανε η ΙΟΑΝΝΑ, η οποία συμπτωματικά έτυχε να κάνει και το πρώτο γενικό “ποδαρικό” του blog στέλνοντας το πρωταρχικό comment!
    Ελπίζω ΙΟΑΝΝΑ μου το “ποδαρικό” σου να είναι και πάλι γουρλίδικο!
    ΑΥΓΟΥΣΤΑ έχεις δίκιο. Κανείς δεν ρωτά κάτι αν δεν έχει υπ’ όψιν του μια στοιχειώδη απάντηση, έστω και λανθασμένη.
    Στο συγκεκριμένο ερώτημα, η άποψή μου είναι ότι τα χρώματα χρησιμεύουν σαν λίπασμα της ψυχής. Η σχέση τους και η επίδρασή τους προς τα συναισθήματά μας και τον ψυχικό μας κόσμο είναιμ αποδεδειγμένη.
    Εξ άλλου, βασικός στόχος του blog είναι να διαδόσει πως τα χρώματα, με τις αισθητικές επιδράσεις που προκαλούν, μεταφέρουν μηνύματα πέραν της λογικής διεργασίας που προκαλούν άλλα μέσα.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
    Πάνος
    02-01-10

    17 Dec
  7. AYΓΟΥΣΤΑ

    7

    ΣΩΣΤΑ! ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠ’ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
    ΑΥΤΗ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΙΝΕΙ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ! ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΛΙΓΟ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    04-01-10

    17 Dec
  8. admin

    8

    Ναι ΑΥΓΟΥΣΤΑ τα χρώματα έχουν πολύ μεγάλη σχέση με τα συναισθήματα. Όταν με το καλό έλθει η ώρα να θίξουμε το συσχετισμό χρωμάτων και συναισθημάτων θα μπούμε σε ένα μεγάλο και γοητευτικό κεφάλαιο. Προς το παρόν μπορείς να πάρεις μια γεύση (αν δεν το έχεις διαβάσει ήδη) από το comment που μας έστειλε η madeleine πριν λίγο καιρό (8/12/09) για τη σχέση μεταξύ χρωμάτων, παιδιών και ζωγραφικής [post: Τα χρώματα της Ίριδας στα διάφορα συστήματα (β) 31/08/09] http://xromata.com/?p=751
    Ελληνική μετάφραση βρίσκεται στο τέλος του comment, κάτω από το Γαλλικό κείμενο.
    Πάνος
    07-01-10

    17 Dec
  9. admin

    10

    Μεταφορά από FB:
    Καλημέρα σε όλους, συμμετέχοντες στην παρέα και μη! Πλησιάζουμε στο τέλος της σειράς αυτών των μαθημάτων με ένα θέμα που όταν το πρωτοσυνειδητοποίησα σοκαρίστηκα. Τί είναι στην πραγματικότητα τα χρώματα; Πολλοί που δεν το έχετε σκεφτεί μέχρι τώρα, ίσως σοκαριστείτε κι εσείς. Πρόκειται για ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ. Τώρα δε, προ ολίγου, ετοιμάζοντας αυτή την ανάρτηση συνειδητοποίησα πιο συγκεκριμένα τί είδους απορρίματα είναι (γιατί μαζί σας προχωρώ κι εγώ)! Πρόκειται για Ενεργειακά Απόβλητα!
    http://xromata.com/?p=1086
    Πάνος
    9-4-11

    17 Dec
  10. Γιώργος Πετρέλλης

    11

    τώρα αυτό με τα απορρίματα γιατί δεν μ’ αρέσει; χρειάζεται άραγε όλη αυτή η μικρο-ανάλυση;
    9-4-11

    17 Dec
  11. admin

    12

    Όχι Γιώργο, κι εμένα δεν μου άρεσε τότε, αλλά είναι μια πραγματικότητα..
    το χρώμα είναι κοπριά (λίπασμα) λειτουργικό για τον ψυχισμό και άλλα…
    Δεν είναι τόσο εύκολο να εξηγηθεί ή κατανοηθεί, αλλά όπως το λίπασμα βοηθά στην καλύτερη ανάπτυξη των φυτών, έτσι και τα χρώματα βοηθούν στην καλλιέργεια του ψυχισμού μας.
    Πάνος
    9-4-11

    17 Dec
  12. Sosso Karderini

    13

    Άχρηστα φωτόνια το αποβαλλόμενο περίσσευμα των αντικειμένων στη φύση αποδίδουν το χρώμα που εμείς βλέπουμε….Δηλαδή με τα γραφθέντα του Δασκάλου…ό.τι αντιλαμβανόμαστε στη δημιουργία είναι αντικατοπτρισμός, καθρεφτίσματα….Βλέπουμε κοινώς τον κόσμο ανάποδα!
    9-4-11

    17 Dec
  13. Γιώργος Πετρέλλης

    14

    Συγνώμη βρε Σωσσώ, αλλά όταν κοιτάς την θάλσσα τι βλέπεις; δάσος; θάλασσα βλέπεις … νερό… υγρό…. πες το όπως θές … αλλά θάλασσα θα είναι …μπορεί πέλαγος, μπορεί ωκεανός αλλά επιμένω θάλασσα
    δλδ χθες (στην έκθεση ζωγραφικής) εγώ είδα πίνακες και η Μαρίνα ποδόσφαιρο;
    9-4-11

    17 Dec
  14. Πάνος

    15

    Δεν αποκλείεται Γιώργο. Εσύ ήθελες και είδες πίινακες. Η Μαρίνα μπορεί να μην είδε ακριβώς ποδόσφαιρο, αλλά να ήθελε και να είδε έναν αγώνα… ή χρώματα..ή μια κοσμική συγκέντρωση.. ή δεν ξέρω τί άλλο
    Πάνος
    9-4-11

    17 Dec
  15. Γιώργος Πετρέλλης

    16

    αν ο καθένας ονομάζει κόκκινο ένα οποιοδήποτε άλλο χρώμα, τότε κανείς δεν θα δει το πραγματικό κόκκινο …
    9-4-11

    17 Dec
  16. admin

    17

    Ως προς το κόκκινο Γιώργο, μπορεί να το βλέπουμε διαφορετικά αλλά έχουμε συνθηκολογήσει και ορίζουμε όλοι σαν κόκκινο το χρώμα του αίματος, της ντομάτας, της παπαρούνας.. και το ορίζουμε σαν κόκκινο άσχετα με το τι βλέπει ο καθένας μας.
    Πάνος
    9-4-11

    17 Dec
  17. admin

    18

    Ακριβώς Sosso Karderini όπως το λες “βλέπουμε κοινώς τον κόσμο ανάποδα”, γι’ αυτό και αν πρόσεξες υπάρχουν κάποια παλιά posts με αναφορά στην “Αλίκη πίσω από τον καθρέφτη”.
    Πάνος
    12-4-11

    17 Dec
  18. AYΓΟΥΣΤΑ

    19

    ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ. ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΒΑΖΩ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕΣΩ ΜΠΟΓΙΑΤΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ. ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ.ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΚΙ ΟΛΑΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ Ή ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΤΟΝΑ.

    17 Dec
  19. admin

    20

    Καλά μπογιατίσματα AΥΓΟΥΣΤΑ. Ασφαλώς και δεν είσαι η μόνη. Όπως βλέπεις και στο comment του Alexandros ετοιμάζεται κι εκείνος για βαψίματα. Μήπως έχεις άποψη για τους χρωματισμούς που τον προβληματίζουν, να βοηθήσουμε το παληκάρι; Τί λες;
    Πάνος
    5-5-11

    17 Dec

Reply to “Τα απορρίμματα της φύσης – The waste of nature”