xromata.com


Φυσικα χρωματισμενα αυγα

 

Αυγά χρωματισμένα φυσικά

 

 

 

 

Διάγουμε την Εβδομάδα των Παθών που μας οδηγεί στον εορτασμό του Πάσχα

http://xromata.com/?p=9931

που ένα από τα βασικά έθιμά του είναι τα βαμμένα αυγά.

Εάν θέλετε να ανατρέξετε στα όσα έχουμε αναφέρει μέχρι τώρα για τα ‘πασχαλινά αυγά’, για διευκόλυνσή σας, σας παραθέτουμε τον σύνδεσμο που θα σας οδηγήσει σ’ αυτά.

http://xromata.com/?p=7077 (πασχαλινά αυγά)

Έχοντας εξαντλήσει τα σχετικά με το Πάσχα ‘χρωματικά θέματα’, εφέτος θα αναφερθούμε στα χρωματισμένα από την φύση τους αυγά, όπου σε κάποια από αυτά έχει βάλει λιγάκι το χεράκι του και ο άνθρωπος κι’ έτσι στην εποχή μας έχουμε κότες που κάνουν πράσινα, γαλάζια ή ροζ αυγά.

 

 

Διόλου απίθανο, με την επέμβαση του ανθρώπου, στο μέλλον να έχουμε και κότες που θα γεννούν κόκκινα αυγά, οπότε θα αποφεύγουμε το βάψιμό τους για τον εορτασμό του Πάσχα, κάτι που μπορούμε να το κάνουμε και τώρα εάν δεν θεωρούμε απαραίτητα τα κατακόκκινα αυγά  στο αναστάσιμο τραπέζι μας, αλλά αρκούμαστε στην ποικιλία των χρωμάτων των αυγών που γεννούν σήμερα οι κότες.

 

 

http://xromata.com/?p =8660 (αυγά κότας)

Στο βασίλειο των πτηνών, τα διάφορα πουλιά γεννούν αυγά διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων. Στο θέμα αυτό είχαμε αναφερθεί παλαιότερα στο άρθρο στο οποίο θα σας οδηγήσει ο κατωτέρω σύνδεσμος:

http://xromata.com/?p=8651 (χρώμα αυγών)

 

 

Αξιοπερίεργο είναι ότι το μεν κέλυφος των αυγών ποικίλλει χρωματικά, ο κρόκος όμως έχει πάντα κιτρινωπό χρώμα. Μπορεί ο κρόκος να έχει χρώμα από σχεδόν λευκοκίτρινο έως βαθυκίτρινο ή και βαθύ πορτοκαλί (συνήθως εξαρτάται, ιδιαιτέρως στις κότες, από την διατροφή του πτηνού) όμως η βάση του είναι το κίτρινο χρώμα.

http://xromata.com/?p=8983 (κρόκος)

 

 


is | Topic: Uncategorized, Φύση και χρώματα | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Φυσικα χρωματισμενα αυγα”