xromata.com


10α Γενεθλια

 

Τα δέκατα γενέθλια

 

 

Αισίως συμπληρώθηκε μια δεκαετία από τότε που ο ιστότοπος αυτός πρωτοεμφανίσθηκε στο διαδίκτυο, μια δεκαετία συνεχούς δραστηριότητας, με αναρτήσεις άρθρων σχετικών με τα χρώματα και τον κόσμο τους, έναν κόσμο ποικίλο, πολύπλευρο, γεμάτο εκπλήξεις.

 

 

Στα δέκα αυτά χρόνια που κύλησαν από την πρώτη ανάρτηση έως σήμερα, έχει συγκεντρωθεί ένα αρκετά ογκώδες υλικό για μελέτη του ‘Μυστηριώδους Κόσμου των Χρωμάτων’ (από όποιον ενδιαφέρεται και θέλει να εντρυφήσει σε αυτόν) ή για απλή πληροφόρηση περί του θαυμαστού αυτού φαινόμενου που μας περιβάλλει από την στιγμή που πρωτανοίγουμε τα μάτια μας, έως την έσχατη στιγμή που τα κλείνουμε για τελευταία φορά (χωρίς να γνωρίζουμε τί συμβαίνει στο επέκεινα με την μορφή ενέργειας που αποκαλούμε φως – χρώματα).

 

 

Όντως ‘μυστηριώδης’ ο κόσμος των χρωμάτων, αφού δεν γνωρίζουμε από πού έρχονται και που πάνε, ποια είναι η αρχή τους και ποιο το τέλος τους, εάν όντως έχουν αρχή και τέλος.

 

 

Κάποιες φορές νομίζω πως δεν έχω τίποτε άλλο να πω για τα χρώματα. Πως τα έχω πει όλα! Πως απλώς επαναλαμβάνομαι.

Κάποιες άλλες πιστεύω πως έχω καταγράψει τόσο λίγα, πως υπάρχει πληθώρα χρωματικών θεμάτων που αναμένουν την σειρά τους να ειπωθούν.

 

 

Ναι! Πέρασε ήδη μια δεκαετία λειτουργίας του ιστότοπου αυτού που ασχολείται με τα χρώματα. Άγνωστο πόσα σκαλοπάτια της επερχόμενης δεκαετίας θα αντέξω ή θα προλάβω να δρασκελίσω. Ποιος να ξέρει;

Η τελευταία αυτή χρονιά, η δέκατη, μπορώ να πω πως πέρα από τα ποικίλα θέματα που θίχθηκαν κατά την διάρκειά της, ασχολήθηκε αρκετά με τα χρώματα επί δύο διαφορετικών, αλλά σαγηνευτικών θεμάτων:

Τον κινηματογράφο και την μυθολογία.

 

 

Ως προς τον κινηματογράφο, την χρονιά που πέρασε ασχοληθήκαμε με την εξέλιξη του έγχρωμου κινηματογράφου, ως δε προς την μυθολογία ανοίχτηκαν κάποια θέματα χρωματικής ταύτισης μυθολογικών όντων με χρώματα, όπως οι 9 Μούσες και οι Ολύμπιοι θεοί. Χώρια που το πολύχρωμο ινδουιστικό πάνθεον αναμένει την σειρά του για εξέταση.

 

 

Είθε την χρονιά που έρχεται να ασχοληθούμε περισσότερο με τα θέματα αυτά, όπως και άλλα ποικίλα και ενδιαφέροντα.

Είθε επίσης να μας παρακολουθείτε με ενδιαφέρον τονώνοντας μας έτσι ηθικά, ώστε να αντέξουμε άλλον έναν χρόνο, τουλάχιστον!

 

 

 


is | Topic: Uncategorized | Tags: None

No Comments, Comment or Ping

Reply to “10α Γενεθλια”